המדריך המלא לקולטי שמש

רוצים להכיר יותר את קולט השמש שלכם? ללמוד על המוצר, התכונות שלו וכל מה שאתם צריכים לדעת בכדי לבחור את הקולט הנכון עבורכם ולטפל בו בצורה נכונה? אם כן, הגעתם אל המקום הנכון.

קולט שמש הוא מוצר אשר כשמו כן הוא – הוא קולט את הקרניים של השמש אל תוך הרקע השחור הפנימי שלו, שם נוצר חום גבוה אשר מחמם את הצינורות הפנימיים וכך המים אשר נמצאים בתוך הקולט ועוברים דרכו מתחממים.

בצורה הזו אין צורך בשימוש בדוד חשמל בעונת הקיץ וניתן להשתמש במים חמים לאורך כל הימים מבלי לעשות שימוש בחשמל, מה שמוביל לחיסכון משמעותי וניכר מאוד.

איך מתאימים את הקולט אל הדוד?

בכדי להתאים את קולט השמש אל דוד המים יש להתייחס לשלושה מרכיבים:

  1. מהם הרגלי צריכת המים שלכם בהתאם לכלל הנפשות בבית והשימוש היומי (מקלחות ואמבטיות, שטיפת כלים וכדומה).
  2. הגודל של הדוד המורכב על גג הבית שלכם.
  3. התפוקה של הקולטים.

שלושת המרכיבים הללו הינם חיוניים מאוד ותלויים אחד בשני ולכן על מנת לבצע בחירה נכונה יש להתייחס אל כל הפרמטרים הללו ורק כך לבחור את קולט השמש הנכון עבורכם.

איך מחשבים את התפוקה של קולט השמש?

התפוקה של קולט השמש מציינת את הכמות של החום אשר קולטים המים בצינורות לאורך היום. את החום מודדים באמצעות יחידה אשר נקראת קילו קלוריה, וחשוב שתזכרו את המושג הזה. מדובר ביחידה אשר מציינת את מידת החום המאפשרת העלאה של ליטר מים במעלת צלסיוס אחת. בכדי לדעת כמה קילו – קלוריות נדרשות בכדי לחמם את המים בקולט צריך לבצע חישוב מסודר בו מכפילים את כמות הליטרים ב40 מכיוון שבדרך כלל טמפרטורת המים בארץ היא כ 20 מעלות והשאיפה היא להגיע לטמפרטורה של 60 מעלות.

לדוגמא, אם הקולט מחובר לדוד בנפח של 120 ליטר מכפילים את כמות הליטרים ב40 – במקרה הבוחן יהיה מדובר ב 4800 וזוהי כמות הקילו קלוריות המתאימה לאותו הדוד.

כמו כן, אם מדוב בדוד עומד, מבצעים הכפלה ב41, ואם הדוד שוכב, מכפילים ב 46.

על קולטי השמש מצויינת תפוקת החום שלו כך שאתם יכולים לדעת בקלות האם הוא מתאים לכם או לא.

האם מספיק קולט שמש אחד?

ככל שהדוד גדול יותר, נדרש קולט גדול יותר, אך לעיתים קולט שמש אחד לא מספיק, ונדרשים גם שני קולטים.

מדוע? התשובה היא פשוטה – לא רק הגודל של הקולט קובע את התפוקה שלו, אלא גם הסוג של הצנרת הפנימית, האם מדובר בצנרת מנחושת או צנרת מברזל. צינור נחושת מתחמם מהר יותר ולכן הוא מפיק תפוקת חום גבוהה יותר, לכן אם הקולט הוא גדול ומנחושת הוא יכול להספיק לדוד גדול, אך אם מדובר בקולט קטן יותר ובעל צנרת ברזל (שרבים מעדיפים אותה בשל העמידות שלה לאורך זמן) נדרשים לעיתים שני קולטים.

בנוסף, קולט הוא בעל משקל רב, ולכן חברות הקולטים לא רוצות לייצר קולטים במשקלים עצומים וזו הסיבה לכך שלא תמצאו קולטים מאוד גדולים אשר יענו על הצורך שלכם כאשר הדוד שלכם גדול מאוד, כמו דוד של 200 או אפילו 300 ליטרים של מים, והקולט מורכב מצנרת ברזל.

לכמה זמן יכול להחזיק מעמד הקולט?

קולט יכול להחזיק מעמד גם 10-14 שנים, אבל הכל תלוי בצורת הטיפול והתחזוקה שלו ולכן חשוב לבצע בדיקות תקופתיות וטיפולים נדרשים על ידי איש מקצוע מומחה.

הדוד נוזל? מקצר?
לא מחמם?
דברו איתנו ונגיע לתקן במחיר הוגן!